Bloglovin'FacebookTwitterInstagram
30
jul

#WERUNNYC2014: Shit Happens (no pun intended)


 photo RecentlyUpdated146.jpg

Mijn training verliep afgelopen week net iets anders dan gepland…


Posted in #WERUNNYC2014, Marathon, Run Baby Run, Running
25
jul

#WERUNNYC2014: First struggles


 photo Desktop32.jpg

Afgelopen week had ik voor het eerst moeite om op te staan en mijn hardloopschoenen aan te trekken. Echt moeite. En daarom liep ik dan ook niet mijn zelfopgelegde drie/vier keer, maar slechts twee keer. Het was de derde week van mijn vakantie en dat maakt lui. De eerste week van mijn vakantie ben ik altijd super actief, kan ik niet stilzitten, sta ik vroeg op. Maar halverwege de tweede week gaat er langzaam een knop om, ik ben gewend aan het nietsdoen en ik vind het eigenlijk wel lekker dat nietsdoen. Rennen? Waarom zou ik?


Posted in #WERUNNYC2014, Marathon, Run Baby Run, Running
16
jul

#WERUNNYC2014: Into The Groove


 photo RecentlyUpdated62.jpg

Mijn favoriete onderdeel van het trainen voor een marathon? De lange duurloop en deze week deed ik er zelfs twee (eentje op maandag en eentje op zaterdag, omdat dat in mijn schema nu eenmaal iets beter uitkwam). Maar ik schijn de lange duurloop iets anders aan te pakken dan veel andere renners. Ik ren namelijk op ‘marathontempo’ terwijl veel anderen dit juist een halve minuut per kilometer langzamer lopen. Marleen vroeg me op Instagram waarom ik dit doe en ik ben gaan denken en lezen (voor zover dat mogelijk was met mijn internetverbinding hier).


Posted in #WERUNNYC2014, Marathon, Run Baby Run, Running
9
jul

#WERUNNYC2014: #3 Need for speed


 photo RecentlyUpdated10-1.jpg

Het is alweer de derde trainingsweek van mijn road to NYC. Iets meer dan een maand geleden liep ik nog met een pijnlijke knie, inmiddels heb ik het gevoel dat ik weer echt kan trainen. Op afstand dan, echt intervallen (sprinten) durf ik nog niet aan. Ik hoop dat ik daar na mijn vakantie wel weer mee kan beginnen, want ik wil sneller worden. Mijn pace omhoog. In 2012 liep ik met een gemiddelde pace van 5’30. In 2013 was mijn gemiddelde pace 5’37. Wat klopt hier niet?!


2
jul

#WERUNNYC2014: Fundamentals


 photo RecentlyUpdated711.jpg

Zoals ik vorige week al schreef, ik ben tegenwoordig meer van de avondruns dan van de ochtendruns. Er werd mij vorige week gevraagd of ik mijn ochtendruns niet heel erg miste. Nou, kijk… ik heb eigenlijk al heel lang niet meer systematisch een paar keer per week een ochtendrun gedaan. Voor de marathon van Rotterdam liep ik alleen in het weekend een lange afstand (‘s ochtends) en op dinsdagmiddag liep ik een ‘uitlooprondje’. Yes, ik trainde maar twee keer in de week, en yes… dat is misschien ook wel de reden dat ik halverwege instortte. Dat gaan we nu dus anders doen.

Na de marathon van Rotterdam raakte ik geblesseerd en liep ik twee maanden heel onregelmatig, soms zelfs een hele week niet. Ik mis mijn ochtendrondjes dus op dit moment niet heel erg, omdat ik niet echt meer weet hoe dat ook alweer was. Als ik nu ‘s ochtends wakker word denk ik, hoe gaan mijn benen me de trap af dragen, ik kan me niet voorstellen dat ik om 6.00u een rondje hardloop en tegelijkertijd ook nog écht train. Want lopen zal vast wel lukken, maar snel… een intervaltraining, of een heuvelloop? Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen. Deze week liep ik zelfs mijn duurloop ‘s avonds. Woaaa!


Posted in #WERUNNYC2014, Marathon, Run Baby Run, Running