RUN BABY RUN: Reasons why I felt blessed last Monday morning

 photo IMG_6443.jpg

Ook deze week begon ik hardlopend, op maandagochtend. Een paar keer schoot het woord ‘blessed’ door me heen. Normaliter lach ik altijd om mensen die dat woord serieus gebruiken (ik hoop nu niet dat ik mensen tegen het zere been schop trouwens) (ik weet ook niet echt waarom ik dat doe, wat is er eigenlijk mis mee?), maar ik begreep het maandagochtend ineens. Ik voelde me een zeer gelukkig en bevoorrecht mens dat ik hard mocht lopen. En wel hierom…

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Clearing my head

 photo IMG_6034.jpg

Als je Stans van der Poel en Koen de Jong (en hun vele volgelingen moet geloven), kun je een marathon lopen met als langste duurloop 14 kilometer. Je moet dan wel heel zorgvuldig altijd op hartslag lopen en bepaalde tempo’s aanhouden. Ik vertrouw Stans, want Stans heeft bij mij een conditietest afgenomen waar uit bleek dat ik een marathon in 3.28 zou kunnen lopen. Uiteindelijk liep ik een paar weken later de Marathon van Berlijn in 3.26, ze zat er niet ver naast dus. Maar of ik ook haar schema’s aan wil houden.. nee. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik lange duurlopen het allerleukste van marathontraining vind. Waarom zou ik ze dan skippen?

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: 10 ways to motivate your inner runningjunkie in winter

 photo Nike winter motivation gift pack.jpg

Sponsored – Ik begrijp het. Ik begrijp het helemaal. De dagen worden korter, de temperaturen dalen, het is nat, je hebt het druk, je bent moe en je hebt gewoon he-le-maal geen zin om je hardloopschoenen aan te trekken om naar buiten te gaan. Zoals ik al zei, ik begrijp je… maar weet je zeker dat je daar gelukkig van wordt? Een half jaar niet hardlopen? Ik heb tien redenen voor je om je hardloopschoenen niet uit het oog te verliezen deze herfst en winter.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Running with you

 photo Recently Updated117.jpg

Afgelopen weekend liep ik twee keer negen kilometer hard, samen met een aantal van jullie. En daar ben ik diegene ontzettend dankbaar voor, want ik overdrijf niet als ik zeg dat ik anders het hele weekend mijn hardloopschoenen niet had aangetrokken. Ik was niet in beste conditie, mijn kaak was flink ontstoken en daar ga je je nu niet bepaald beter van voelen. Zaterdagochtend ging het nog wel een beetje OK, maar zondag had ik inmiddels ook een beetje koorts en voelde ik me niet echt OK. Stiekem baalde ik een klein beetje dat ik de deur uit moest, maar ja… iedereen had er zin in en sommigen waren al onderweg. Ik kon moeilijk afzeggen. Dus hup, niet zeuren, ibuprofen en GAAN!

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: 5 weeks after Berlin

 photo Desktop1621.jpg
Op 27 september was Berlin burning, of beter gezegd, was ik burning in Berlin. In een tijd waar ik nooit van had durven dromen (moet ik dat echt nog een keer zeggen?) liep ik de marathon van Berlijn. Die race en die tijd zorgde aller eerst voor een besef van ‘wow, als ik echt mijn best doe en alles komt op marathondag samen, dan kan ik meer bereiken dan ik ooit gedacht had’. Anderzijds vaagde het al mijn doelen in één klap van de kaart, die tijd was een meerjarenplan geweest en nu had ik het ineens gehaald. Waar moest ik nu in godsnaam nog voor lopen? Waar moest ik nog voor strijden?

Bekijk bericht