Bloglovin'FacebookTwitterInstagram
16
jul

#WERUNNYC2014: Into The Groove


 photo RecentlyUpdated62.jpg

Mijn favoriete onderdeel van het trainen voor een marathon? De lange duurloop en deze week deed ik er zelfs twee (eentje op maandag en eentje op zaterdag, omdat dat in mijn schema nu eenmaal iets beter uitkwam). Maar ik schijn de lange duurloop iets anders aan te pakken dan veel andere renners. Ik ren namelijk op ‘marathontempo’ terwijl veel anderen dit juist een halve minuut per kilometer langzamer lopen. Marleen vroeg me op Instagram waarom ik dit doe en ik ben gaan denken en lezen (voor zover dat mogelijk was met mijn internetverbinding hier).


Posted in #WERUNNYC2014, Marathon, Run Baby Run, Running
9
jul

#WERUNNYC2014: #3 Need for speed


 photo RecentlyUpdated10-1.jpg

Het is alweer de derde trainingsweek van mijn road to NYC. Iets meer dan een maand geleden liep ik nog met een pijnlijke knie, inmiddels heb ik het gevoel dat ik weer echt kan trainen. Op afstand dan, echt intervallen (sprinten) durf ik nog niet aan. Ik hoop dat ik daar na mijn vakantie wel weer mee kan beginnen, want ik wil sneller worden. Mijn pace omhoog. In 2012 liep ik met een gemiddelde pace van 5’30. In 2013 was mijn gemiddelde pace 5’37. Wat klopt hier niet?!


2
jul

#WERUNNYC2014: Fundamentals


 photo RecentlyUpdated711.jpg

Zoals ik vorige week al schreef, ik ben tegenwoordig meer van de avondruns dan van de ochtendruns. Er werd mij vorige week gevraagd of ik mijn ochtendruns niet heel erg miste. Nou, kijk… ik heb eigenlijk al heel lang niet meer systematisch een paar keer per week een ochtendrun gedaan. Voor de marathon van Rotterdam liep ik alleen in het weekend een lange afstand (‘s ochtends) en op dinsdagmiddag liep ik een ‘uitlooprondje’. Yes, ik trainde maar twee keer in de week, en yes… dat is misschien ook wel de reden dat ik halverwege instortte. Dat gaan we nu dus anders doen.

Na de marathon van Rotterdam raakte ik geblesseerd en liep ik twee maanden heel onregelmatig, soms zelfs een hele week niet. Ik mis mijn ochtendrondjes dus op dit moment niet heel erg, omdat ik niet echt meer weet hoe dat ook alweer was. Als ik nu ‘s ochtends wakker word denk ik, hoe gaan mijn benen me de trap af dragen, ik kan me niet voorstellen dat ik om 6.00u een rondje hardloop en tegelijkertijd ook nog écht train. Want lopen zal vast wel lukken, maar snel… een intervaltraining, of een heuvelloop? Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen. Deze week liep ik zelfs mijn duurloop ‘s avonds. Woaaa!


Posted in #WERUNNYC2014, Marathon, Run Baby Run, Running
1
jul

RUN BABY RUN: Clean your babies


 photo Desktop601.jpg

Ik weet dat het niet het einde van de wereld is en dat hardloopschoenen gemaakt zijn om op hard te lopen (en dus niet om als museumstuk blinkend schoon te blijven), maar toch doet het pijn als mijn geliefde Nikes onder de modder komen te zitten. Nog erger, als je niet nadenkt en een avondje gaat stappen op één van je favoriete Nikes. Als het een goed feestje is, komen je schoenen er niet zonder zwarte vegen vanaf, om nog maar niet te spreken over de zure bier/wijngeur die de schoenen krijgen. Gelukkig weet ik inmiddels hoe ik mijn Nikes razendsnel weer blinkend schoon krijg, zonder de demping van de zool aan te tasten.


Posted in Run Baby Run, Running
25
jun

WERUNNYC14: Let’s Go #1


 photo Desktop580.jpg
Misschien heb je ze de afgelopen twee weken wel voorbij zien komen, mijn Instagramfoto’s van mijn hardlooprondjes. Be prepared, de komende 4,5 maand blijf ik dit van ieder rondje doen. Het lijkt me zo gaaf, om mijn weg naar de New York Marathon op deze manier te documenteren. Hoeveel foto’s zal ik op 2 november hebben? Als het goed is tussen de 60 en 80 (3 tot 4 trainingen per week x 20 weken). Dat zou namelijk betekenen dat ik geen last van een blessure heb gehad, dat ik tijd heb weten te maken voor een rondje hardlopen en dat ik – als het goed is – klaar ben om mijn tijd van 4.05.35 van de NYC Marathon van 2013, te verpulveren. Door iedere training met jullie te delen kan ik niet meer sjoemelen met mijn trainingen (niet dat ik ooit over een training gelogen heb, maar het gaat om het idee). Er zijn geen excuses meer. Naast de Instagrams, wil ik ook iedere week mijn trainingsdagboek met jullie delen. Ik vind dat zelf altijd erg leuk om te lezen bij anderen en omdat ik vaak vragen over de manier waarop ik precies train krijg, lijkt het me ook voor jullie leuk. Laten we beginnen met afgelopen week.


Posted in #WERUNNYC2014, Marathon, Run Baby Run, Running