RUN BAY RUN: How to run a PB on the marathon in 5 easy steps

 photo Desktop1471.jpg

Annemerel… waarom denk je dat je zo snel was tijdens de marathon?! Wat heb je deze keer anders gedaan dan andere jaren? Wat moet ik doen om ook zo snel te worden? Het zijn vragen die ik afgelopen week ERG vaak gesteld kreeg. Het zijn vragen die ik mezelf afgelopen week ook heel vaak gesteld heb. Na heel veel nadenken, denk ik dat ik het weet.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Searching for borders

 photo IMG_3634.jpg

Gisteren liep ik, zes dagen na de Berlijn Marathon, 47 kilometer (hard). Het was niet echt gepland, of nou ja.. wel een beetje. Ik wilde al een tijdje Anton-Jan interviewen voor Metro, hij loopt dit jaar in 52 etappes op alle grenzen van Nederland. Toen ik woensdag nog geen onderwerp voor Metro had, leek het me een goed idee om even met hem te bellen. Wat ik toen alleen een klein beetje vergeten was, was dat ik zondag net een marathon gelopen had. Oeps. Wat ik ook verkeerd begrepen had was de afstand die hij tijdens zo’n etappe loopt. Ik dacht dat het steeds 25 tot 30 kilometer was. Maar die ‘korte’ afstanden zijn uitzonderingen, de 47 die hij zaterdag van plan was te gaan lopen was zelfs nog wat aan de lage kant.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: What now?!

 photo Recently Updated93.jpg
Wat nu? Dat is de vraag die ik sinds zondag veel gesteld krijg. Wat is nou je doel? Goede vraag. Want afgelopen half jaar haalde ik alle drie mijn doelen. Eerst liep ik een halve marathon onder de 1.45 (in 1.40.25 om precies te zijn). Daarna liep ik een 10 kilometer onder de 45 minuten (in 44.56) en nu liep ik een Boston Qualified tijd tijdens de marathon in Berlijn (3.26.43, ik zeg het nog maar gewoon een keer). Die eerste twee doelen had ik daadwerkelijk voor 2015 opgeschreven. Dat laatste doel, dat zou een meerjarenplan zijn. Dat was het ultieme doel. Dat moest me ‘ooit’ gaan lukken. En nu deed ik dat afgelopen zondag al gewoon. En niet net onder de 3.35, maar 8 minuten en 17 seconden eronder.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: 4 days

 photo Desktop1433.jpg

Zoals beloofd rende ik afgelopen week minder. Vier keer om precies te zijn, met een totale afstand van 33,5 kilometer. Heel netjes, al zeg ik zelf…

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: 11 days

 photo Recently Updated84.jpg

Zo, dit was mijn eerste taperweek… En om maar meteen goed te beginnen heb ik vijf keer hardgelopen. Vijf keer. Tijdens mijn hele marathontraining heb ik nog geen enkele keer vijf keer in een week gelopen. Nu moet ik rust houden, loop ik vijf keer… Lekker bezig. Maar goed, hoe kun je nee zeggen tegen hardlopen hier in deze omgeving? En… de afstand van die vijf runs bij elkaar opgeteld is 38 kilometer, dat is slechts drie kilometer meer dan ik vorige week tijdens mijn laatste lange duurloop liep. Ik denk dat die vijf keer geen kwaad kan…

Bekijk bericht