RUN BABY RUN: A story about running shoes…

 photo Annemerel-WEB2-1609.jpg

Foto: Sabine Metz

Het is dit jaar tien jaar geleden dat ik voor het eerst mijn schoenen aan trok om hard te gaan lopen. Ik zeg bewust geen hardloopschoenen, want die had ik tien jaar geleden nog niet. Ik deed het met oude Nikes die ik gebruikte voor gym. Ik verdiende iedere maand 120 euro met mijn bijbaantje, van die 120 euro spaarde ik iedere maand 40 euro (hoe deed ik dat?), je denkt toch niet dat ik anderhalve maand salaris zou gebruiken om hardloopschoenen te kopen. Lelijke hardloopschoenen. Van die degelijke Mizuno’s (inmiddels zijn ook die een stuk mooier geworden gelukkig), wit met blauwe details. Van die schoenen die je niet aantrekt omdat ze mooi zijn, maar omdat ze functioneel zijn.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: One month of marathon training

 photo Recently Updated154.jpg

Mijn eerste maand marathontraining is a WRAP! Ik begon op 1 januari met 20 kilometer en sloot mijn hardloopmaand op 30 januari af met een snelle vijf kilometer met niemand minder dan Kevin Hart (en 1500 anderen). Het was een enerverende maand waarin ik ontdekte dat hardlopen met een doel en schema voor mij zoveel beter werkt dan lopen voor de lol. Ik heb namelijk veel meer lol als ik wel gewoon een doel heb en een schema waar ik me aan moet houden. Dat doel is echter nog steeds een beetje vaag. Welke marathon ik dit voorjaar zal lopen is voor mij nog net zo’n vraag als voor jullie. Ik houd nog steeds mijn duimen gekruist voor Londen, maar dat heb ik zelf niet in de hand en daar wil ik het vandaag ook niet over hebben.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: London, Rotterdam, Salzburg?

 photo Recently Updated1.jpg

Het is inmiddels alweer bijna vier weken geleden dat ik aan mijn nieuwe trainingsschema begon. Mijn trainingsschema voor mijn voorjaarsmarathon. Ik kwam er eigenlijk meteen al achter dat hardlopen met een concreet doel voor mij het beste werkt. De afgelopen weken ben ik echt weer van hardlopen gaan houden zoals ik dat voor de marathon van Berlijn ook deed. Toch grappig dat dat concrete doel toch nog niet helemaal concreet is. Ik ben namelijk nog steeds niet ingeschreven voor een marathon.

Bekijk bericht