RUN BABY RUN: What doesn’t kill you makes you stronger

 photo Desktop1312.jpg

Het is zaterdagochtend half zes, of 5.30u, dat klinkt nog vroeger dan half zes. Mijn wekker gaat. De avond ervoor sloot ik om tien uur mijn ogen, maar ik heb onrustig geslapen dus erg uitgerust voel ik me om half zes niet. Ik snooze een keer en strompel vervolgens mijn bed uit om een paar voorverpakte pannenkoeken uit de koelkast te halen. Ik zet de waterkoker aan, zet een kopje een thee en kruip samen met mijn ontbijt terug mijn bed in, tijd voor een aflevering The OC. Langzaam worden ik (en mijn darmen…) wakker. Om kwart over zeven sta ik in mijn hardloopkloffie buiten.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Berlin I’m coming for ya!

 photo Screen Shot 2015-08-16 at 12.26.07.png

Omdat ik tijdens mijn duurlopen zo vaak te maken krijg met darmklachten ben ik voor mijn duurlopen de laatste tijd wat zenuwachtig. Dit helpt natuurlijk helemaal niets met die darmproblemen. Dit maakt het alleen maar erger. Zo ook zondag… ik zal je de details besparen, maar je mag best weten dat ik echt anderhalf uur nodig had om de deur uit te komen.. en ontbijten en omkleden kost niet heel erg veel tijd kan ik je vertellen.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: The Fit Test

 photo IMG_0690.jpg

Jullie mogen best weten dat ik door sommige reacties op mijn hardloopinstagramfoto’s best wel onzeker word. Vaak krijg ik het commentaar na mijn duurloop dat ik veel te hard loop en dat ik écht langzamer moet lopen omdat ik het voor mezelf verpest. Ik had verwacht dat mijn tijd op de 10 kilometer (44:56) en mijn halve marathontijd (1:40:25) er wel voor zorgen dat ik minder commentaar zou krijgen en OK het is misschien iets minder, maar nog steeds krijg ik regelmatig te horen dat ik het helemaal verkeerd doe. Terwijl ik het voor mijn gevoel toch echt niet verkeerd doe. Er zat niets anders op dan een inspanningstest te laten doen om te bepalen wat de juiste zones voor mijn trainingen zijn.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Pooh-pooh

 photo IMG_0369.jpg

Newsflash, de marathon is al over 45 dagen en en en ik heb helemaal nog niet het gevoel dat het goed gaat komen. Damn… een marathon in het laatste weekend van september is dus echt iets heel anders dan een marathon in het eerste weekend van november. Vijf weken verschil om precies te zijn. Weet je hoe lastig het is om midden in de zomer al je lange duurlopen te moeten doen? Hier stond ik dus niet bij stil toen ik me inschreef voor de Berlijn Marathon. Maar ja, zo heeft iedere marathon wel iets.. in New York is alles vals plat en heb je 100.000 bruggen, in Berlijn kan het warm zijn en tijdens de trainingen is de kans ook erg groot dat je gaat zweten.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: No excuses

 photo Desktop1229.jpg

Zaterdag was een hele leuke dag. Het begon al om half twee met een glas bubbels dat ik achteloos naar achteren kiepte, omdat ik een dansje moest doen en dansjes doen met een soort van choreografie, daar had ik liquid courage voor nodig. Het bleef niet bij dat glas bubbels, er was genoeg wijn aan boord van onze Gay Pride boot. Vraag me niet of de wijn lekker was, ik kan me er weinig meer van herinneren. Als ik de smaak probeer terug te halen denk ik dat het een Sauvignon Blanc was, maar het zou net zo goed iets compleet anders geweest kunnen zijn.

Bekijk bericht