RUN BABY RUN: Berlin waits for no one!

 photo Desktop1205.jpg

Het is vandaag nog precies 60 dagen tot de Berlijn Marathon. Waar blijft de tijd. Herinner me er de volgende keer aan dat een marathon eind september lopen iets heel anders is dan een marathon lopen begin november. Het scheelt vijf weken om precies te zijn en dat is redelijk veel. Zeker als je bijna de hele maand juli in Italië zit.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: The Coopertest

 photo Desktop662.jpg

Als je me tien jaar geleden verteld had dat ik ooit voor mijn lol, volledig uit vrije wil, een coopertest zou lopen, had ik je keihard uitgelachen. De laatste keer dat ik de coopertest liep was in 2005, aan het begin van 5VWO. Als ik me niet vergis liep ik 2100 meter in 12 minuten, dat was al een verbetering met het jaar ervoor, toen liep ik 1900 meter… maar in 2005 had ik iets dat ik in 2004 nog niet had, een iPod die me tijdens die 12 minuten vergezelde.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Berlin here I come!

 photo Marathon-Course.jpg

Gistermiddag schreef ik over de marathon die ik dit najaar wil lopen. “Het liefst Berlijn, maar als dat niet lukt Amsterdam” schreef ik. Runningjunkie Cristiaen las dat en herinnerde zich een mail van de organisatie van de Berlijn-marathon (hij loopt hem wel, hij is ingeloot!) waarin stond dat je via een charity programma van RTL Duitsland ook de Marathon van Berlijn kunt lopen. Het bijzondere van dit programma, je hoeft geen 3000 euro sponsorgeld op te halen (iets dat ik met alle liefde doe, maar waar ik de komende tijd gewoon geen tijd voor heb), je betaalt gewoon zélf 60 euro extra bovenop de kosten van je startbewijs, en you’re in! Er waren maar een aantal startbewijzen beschikbaar, dus het was een kwestie van héél snel handelen.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Fail

 photo RecentlyUpdated299.jpg

Het eerste dat ik op 2 november na het lopen van de marathon in New York op mijn hotelkamer deed, was op mijn MacBook openen en op zoek gaan naar de eerst volgende marathon in Nederland. Ik wilde revanche nemen op New York. De enige marathon die in Nederland in 2014 nog gehouden zou worden, was de Marathon van Spijkenisse op 14 december. Ik vond zes weken wachten eigenlijk wat lang, maar het moest maar…

Bekijk bericht

#WERUNNYC2014: What happened

 photo fbcafcfb50d40893c098fde587e87b89.jpgKun je me vinden op deze foto, gemaakt op 26 mijl door Eva?

4.16.48, het is geen schande, het is de 20734ste plek van 50564 finishers van de New York Marathon dit jaar. De gemiddelde tijd die er gelopen werd was 4.34.45, dat is bijna 18 minuten langzamer dan mijn tijd. Vorig jaar was de gemiddelde tijd 4.18, mijn tijd was toen 4.05, dertien minuten langzamer dan mijn tijd, wat dat betreft heb ik het dus nog niet eens zo gek gedaan afgelopen zondag. Maar toch kan ik niet echt tevreden zijn.

Bekijk bericht