RUN BAY RUN: How to run a PB on the marathon in 5 easy steps

 photo Desktop1471.jpg

Annemerel… waarom denk je dat je zo snel was tijdens de marathon?! Wat heb je deze keer anders gedaan dan andere jaren? Wat moet ik doen om ook zo snel te worden? Het zijn vragen die ik afgelopen week ERG vaak gesteld kreeg. Het zijn vragen die ik mezelf afgelopen week ook heel vaak gesteld heb. Na heel veel nadenken, denk ik dat ik het weet.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: 4 days

 photo Desktop1433.jpg

Zoals beloofd rende ik afgelopen week minder. Vier keer om precies te zijn, met een totale afstand van 33,5 kilometer. Heel netjes, al zeg ik zelf…

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: 11 days

 photo Recently Updated84.jpg

Zo, dit was mijn eerste taperweek… En om maar meteen goed te beginnen heb ik vijf keer hardgelopen. Vijf keer. Tijdens mijn hele marathontraining heb ik nog geen enkele keer vijf keer in een week gelopen. Nu moet ik rust houden, loop ik vijf keer… Lekker bezig. Maar goed, hoe kun je nee zeggen tegen hardlopen hier in deze omgeving? En… de afstand van die vijf runs bij elkaar opgeteld is 38 kilometer, dat is slechts drie kilometer meer dan ik vorige week tijdens mijn laatste lange duurloop liep. Ik denk dat die vijf keer geen kwaad kan…

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Pooh-pooh

 photo IMG_0369.jpg

Newsflash, de marathon is al over 45 dagen en en en ik heb helemaal nog niet het gevoel dat het goed gaat komen. Damn… een marathon in het laatste weekend van september is dus echt iets heel anders dan een marathon in het eerste weekend van november. Vijf weken verschil om precies te zijn. Weet je hoe lastig het is om midden in de zomer al je lange duurlopen te moeten doen? Hier stond ik dus niet bij stil toen ik me inschreef voor de Berlijn Marathon. Maar ja, zo heeft iedere marathon wel iets.. in New York is alles vals plat en heb je 100.000 bruggen, in Berlijn kan het warm zijn en tijdens de trainingen is de kans ook erg groot dat je gaat zweten.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Berlin waits for no one!

 photo Desktop1205.jpg

Het is vandaag nog precies 60 dagen tot de Berlijn Marathon. Waar blijft de tijd. Herinner me er de volgende keer aan dat een marathon eind september lopen iets heel anders is dan een marathon lopen begin november. Het scheelt vijf weken om precies te zijn en dat is redelijk veel. Zeker als je bijna de hele maand juli in Italië zit.

Bekijk bericht