TUNE TUESDAY: January

 photo Screen Shot 2016-01-02 at 16.04.57.png

Nieuw jaar, nieuwe muziek. Ik ben benieuwd of 2016 2015 kan overtreffen wat betreft nieuwe muziek. Want écht 2015 was een goed jaar voor de popmuziek liefhebber in mij. Alleen Taylor Swift bracht geen nieuw album uit, voor de rest deden al mijn favoriete artiesten waar ze goed in waren, fijne albums produceren. Maar dit jaar belooft ook best OK te worden. Zo lanceerde Rachel Platten (jeweetwel die van Fight Song) op 1 januari haar album en kunnen we later deze maand ook genieten van het nieuwe album van Sia! Verder heb ik goede hoop dat Taylor Swift eind dit jaar wel met een nieuw album komt. De afgelopen tien jaar bracht ze om de twee jaar in de herfst een nieuw album uit. Ik hoop dat ze die traditie voort zal zetten. Maar Taylor kennende zal ze daar de komende maanden nog niet veel over loslaten, dat wordt allemaal met een perfect marketingplan naar buiten gebracht.

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: Best of 2015 (I) + Win

 photo IMG_1524.jpg

Volgens Spotify luisterde ik het afgelopen jaar 91.000 minuten naar muziek, dat komt neer op 1518 uur, of 63 dagen. Tel daarbij alle uren op dat ik naar muziek via iTunes luisterde en dan kom je denk ik al snel op een dag of 90 muziek luisteren uit. Dat is zes uur per dag, of 25% van het jaar. Best aardig wat. En ik heb ook duidelijk wat favorieten.

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: Christmas Carols

Sinterklaas is het land uit, dat is voor mij een teken dat ik legaal naar kerstliedjes mag gaan luisteren. Het was dit jaar niet heel lastig om te wachten hoor, met al die goede albums die de afgelopen maanden zijn uitgekomen. Er blijven slechts 24 uur in een dag zitten, waarvan ik er zo’n 8 probeer te slapen. Ik denk dat ik van de 16 uur die overblijft gemiddeld zo’n 10 uur per dag muziek luister. Met Spotify, iTunes (Taylor Swift en Adele) of mijn iPod Shuffle. Dat betekent dat ik op een dag 10 keer het album van Justin Bieber kan luisteren. Maar dan heb ik ook nog de albums van Ellie Goulding, Adele, Rhodes, Selena Gomez, One Direction en sinds vrijdag ook de nieuwe Coldplay en het debuutalbum van Troye Sivan. Oh en dan heb ik het nog niet eens over alle ‘losse’ nummers waar ik ‘verslaafd’ aan raak. Ik kan gerust tien keer achterelkaar hetzelfde nummer luisteren. Bottom line? So many great songs, so little time. Maar een goede kerstafspeellijst mag niet ontbreken.

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: December

 photo IMG_6692.png

November was een goede muziekmaand en dat betekent dat mijn afspeellijst voor december weer een hele fijne is. Dat Adele haar nieuwe album niet beschikbaar maakte op Spotify was een klein beetje een domper. Ik heb het album gekocht op iTunes, maar nu kan ik haar nummers dus niet gebruiken voor mijn afspeellijst en dat terwijl ik ‘Water under the Bridge’ zo graag in mijn december-lijstje had willen zetten. Maar goed, nu moet Adele het maar gewoon doen met een eervolle vermelding in de eerste alinea van deze blog.

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: Battle of the Teenage Heartthrobs

 photo Desktop1670.jpg

Vrijdag de dertiende stond al een tijdje omcirkelt in mijn agenda. Niet omdat ik een belangrijke afspraak had, maar omdat het de dag was dat zowel Justin Bieber als One Direction hun nieuwe album uit zouden brengen. Wat een toeval, JB en 1D een nieuw album op precies dezelfde dag. Voor Justin Bieber is het – na drie albums – zijn eerste echte volwassen album, voor One Direction is het het vijfde en misschien wel laatste album. Afgelopen weekend luisterde ik beide albums uitvoerig (geen straf) en THE BATTLE IS ON!

Bekijk bericht