TUNE TUESDAY: May

Roadtrips en hardloopwedstrijden zijn de beste manieren om totaal verslaafd te raken aan bepaalde nummers. Het zijn beide activiteiten die zich perfect lenen voor het luisteren van muziek en het zijn beide dingen die je vaak nog lang zult herinneren. Als ik nu naar mijn Favourites luister (begonnen in februari 2015) dan weet ik precies wanneer ik dat nummer heb toegevoegd en tijdens welke roadtrip dat nummer mijn favoriet was, ik kan dat gevoel dan ook weer helemaal oproepen. Tijdens hardloopwedstrijden raak ik vaak verslingerd aan een nummer dat ik totaal niet verwacht. Dat nummer komt dan precies op het juiste moment. Wat zo’n juist moment is, daar kan ik maar moeilijk mijn vinger opleggen. Soms is het vlak voor de finish, soms is het een kippenvel-momentje halverwege.

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: April

 photo IMG_2881.jpg

Het voorjaar is aangebroken en dat is blijkbaar een teken voor heel voor artiesten om fijne muziek uit te brengen. Afgelopen maand had ik – in tegenstelling tot de afgelopen maanden – op vrijdag niets te klagen. Op vrijdag? Ja, New Music Friday, de dag dat wereldwijd de meeste nieuwe muziek wordt uitgebracht en de dag die op Spotify wekelijks gevierd wordt met een spiksplinternieuwe afspeellijst.

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: March

 photo IMG_3321.jpg

Ken je dat, dat je een nieuw nummer ‘ontdekt’ en dat er niets anders is waar je op dat moment naar wil luisteren. Ik heb dat afgelopen maand welgeteld vier keer gehad. Dat je het nummer op een gegeven moment zo vaak gehoord hebt dat het genant begint te worden. Kijk, als ik in mijn eentje in de auto zit maakt het niet zoveel uit. Maar als er iemand naast me zit (zoals afgelopen weekend met Noortje), is het toch een ander verhaal. Maar mijn liefde voor de nummers overwon het van mijn gêne, inmiddels is Noortje ook fan van drie van de vier nummers (nummer vier vond ze een beetje een zeik-nummer, smaken verschillen blijkbaar).

Goed, zijn jullie natuurlijk ontzettend benieuwd om welke nummers het gaat… snap ik!

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: February

Normaal plaats ik mijn maandelijkse playlist altijd op de eerste dinsdag van de maand. Dat deed ik deze maand niet. Reden? Mijn playlist had nog niet de benodigde vijftien nieuwe nummers. Januari was een slome maand – qua nieuwe muziek. Of laat ik het beter zeggen, in januari kwam er niet veel nieuwe muziek uit waar ik super warm van werd. OK, het album van Rachel Platten en Sia werden gelanceerd, maar daar kan ik moeilijk een hele playlist mee vullen. Gelukkig is het door een beetje van februari te snoepen toch nog goed gekomen.

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: January

 photo Screen Shot 2016-01-02 at 16.04.57.png

Nieuw jaar, nieuwe muziek. Ik ben benieuwd of 2016 2015 kan overtreffen wat betreft nieuwe muziek. Want écht 2015 was een goed jaar voor de popmuziek liefhebber in mij. Alleen Taylor Swift bracht geen nieuw album uit, voor de rest deden al mijn favoriete artiesten waar ze goed in waren, fijne albums produceren. Maar dit jaar belooft ook best OK te worden. Zo lanceerde Rachel Platten (jeweetwel die van Fight Song) op 1 januari haar album en kunnen we later deze maand ook genieten van het nieuwe album van Sia! Verder heb ik goede hoop dat Taylor Swift eind dit jaar wel met een nieuw album komt. De afgelopen tien jaar bracht ze om de twee jaar in de herfst een nieuw album uit. Ik hoop dat ze die traditie voort zal zetten. Maar Taylor kennende zal ze daar de komende maanden nog niet veel over loslaten, dat wordt allemaal met een perfect marketingplan naar buiten gebracht.

Bekijk bericht