HOTSPOT: 4x Favourite Winter Sports villages

 photo Desktop1996.jpg

Als je me vraagt te kiezen tussen een zomer en wintervakantie hoef ik niet lang na te denken, wintersport natuurlijk. Skiën kun je namelijk echt alleen in het buitenland, met een beetje geluk heb je in de zomer in Nederland ook een paar mooie zonnige dagen. Tot mijn 25ste ben ik ieder jaar naar hetzelfde skigebied geweest, maar het afgelopen jaar heb ik voor mijn blog ook een aantal andere wintersportgebieden mogen ontdekken. Vandaag deel ik mijn vijf favorieten en vertel ik je wat die gebieden zo bijzonder maakt.

Bekijk bericht

THE HAGUE HOTSPOT: Lapsang

 photo Desktop1745.jpg

Verstopt in de Oude Molstraat vind je Lapsang. Overdag is het een tearoom, ‘s avonds is het een huiskamer waar je heerlijk kunt eten en drinken. Wat je bij Lapsang moet doen? De kaarten negeren en Pim zijn gang laten gaan. Het resultaat is een heerlijke avond met een ZEER vriendelijke rekening (serieus, ik dacht.. moet ik nu voor één couvert betalen? Nee… dit bedrag was voor twee personen. Acht gangen, inclusief bijpassende wijnen voor 34(!) euro per persoon. Ja, nu wil je wel verder lezen, toch?

Bekijk bericht

THE HAGUE HOTSPOT: Walter Benedict

 photo walterbenedict00.jpg

Het beste excuus om iedere week uiteten te gaan in mijn eigen stad? Ik moet van mezelf iedere week een nieuwe hotspot met jullie delen.. Hoe anders kan ik straks een mooi lijstje met hotspots in Den Haag krijgen? Het is dus gewoon pure noodzaak.. en stiekem natuurlijk ook gewoon heel lekker, leuk en vooral… gezellig! Dit keer ging ik samen met Laura naar Walter Benedict op de Denneweg, een tentje dat ik ontdekte nadat ik op een mooie herfstdag een fietstochtje door het centrum van Den Haag maakte. Wat er op het menu van Walter Benedict stond wist ik niet, maar de naam klonk al goed. Frans. Goed dus.

Bekijk bericht

THE HAGUE HOTSPOT: Foodzie

Ik was al een paar keer langs Foodzie gefietst, toen waren ze nog niet geopend. Om de een of andere reden ben ik sinds de opening niet meer in de buurt geweest en dat terwijl Foodzie alweer een jaar aan de Haagse Herengracht gevestigd zit. Ze zitten – voor de Den Haag kenners – in het oude pand van Douwe Egberts. Jammer dat we daar nu geen koffie meer kunnen drinken, maar Foodzie is meer dan prima als vervanger.

Bekijk bericht

THE HAGUE HOTSPOT: Collectiv. Conceptstore

 photo collectiv.jpg

In Amsterdam struikel je over de hotspots. Iedere week openen er nieuwe hippe eetgelegenheden en je hoeft niet heel goed te zoeken naar bijzondere winkeltjes, het zit er vol mee. In Den Haag ligt dat net eventjes iets anders. Ik wil niet zeggen dat we achter lopen, ik wil niet zeggen dat er geen leuke restaurantjes en winkels zijn, maar je moet ze wel weten te vinden. Gelukkig zie ik steeds meer leuke initiatieven openen in Den Haag. Een daarvan is Collectiv. een conceptstore die gerund wordt door 20 ondernemers en designers in de Prinsenstraat.

Bekijk bericht