THE HAGUE HOTSPOT: Walter Benedict

 photo walterbenedict00.jpg

Het beste excuus om iedere week uiteten te gaan in mijn eigen stad? Ik moet van mezelf iedere week een nieuwe hotspot met jullie delen.. Hoe anders kan ik straks een mooi lijstje met hotspots in Den Haag krijgen? Het is dus gewoon pure noodzaak.. en stiekem natuurlijk ook gewoon heel lekker, leuk en vooral… gezellig! Dit keer ging ik samen met Laura naar Walter Benedict op de Denneweg, een tentje dat ik ontdekte nadat ik op een mooie herfstdag een fietstochtje door het centrum van Den Haag maakte. Wat er op het menu van Walter Benedict stond wist ik niet, maar de naam klonk al goed. Frans. Goed dus.

Bekijk bericht

THE HAGUE HOTSPOT: Foodzie

Ik was al een paar keer langs Foodzie gefietst, toen waren ze nog niet geopend. Om de een of andere reden ben ik sinds de opening niet meer in de buurt geweest en dat terwijl Foodzie alweer een jaar aan de Haagse Herengracht gevestigd zit. Ze zitten – voor de Den Haag kenners – in het oude pand van Douwe Egberts. Jammer dat we daar nu geen koffie meer kunnen drinken, maar Foodzie is meer dan prima als vervanger.

Bekijk bericht

THE HAGUE HOTSPOT: Collectiv. Conceptstore

 photo collectiv.jpg

In Amsterdam struikel je over de hotspots. Iedere week openen er nieuwe hippe eetgelegenheden en je hoeft niet heel goed te zoeken naar bijzondere winkeltjes, het zit er vol mee. In Den Haag ligt dat net eventjes iets anders. Ik wil niet zeggen dat we achter lopen, ik wil niet zeggen dat er geen leuke restaurantjes en winkels zijn, maar je moet ze wel weten te vinden. Gelukkig zie ik steeds meer leuke initiatieven openen in Den Haag. Een daarvan is Collectiv. een conceptstore die gerund wordt door 20 ondernemers en designers in de Prinsenstraat.

Bekijk bericht

THE HAGUE HOTSPOT: South of Houston

 photo Recently Updated111.jpg

Het werd wel weer eens tijd om een hotspot in mijn eigen stad, de hofstad, Den Haag te ontdekken. Nadat ik begin september met veel bombarie deze blogcategorie in leven bracht, ging ik een week later nog naar een ander restaurant, maar vervolgens bleef het stil. De reden? Ik ging naar Oostenrijk, liep een marathon in Berlijn en bijna de hele maand oktober kwam het er niet van om lekker uit eten te gaan. Tot afgelopen donderdag. Ik had zin om lekker te eten en besloot vriendin Carlissa een berichtje te sturen met de vraag of zij daar ook voor in was. Niet veel later was de date gepland, South of Houston op de Lange Houtstraat (grenzend aan Het Plein) werd het.

Bekijk bericht

THE HAGUE HOTSPOT: Hoender & Hop

 photo hoenderhop00.jpg

Vorige week schreef ik in mijn allereerste ‘The Hague Hotspot’ dat ik diezelfde avond weer naar Mama Kelly zou gaan. Dat was oprecht het plan, totdat ik er achter kwam dat ze compleet vol zaten, niet alleen voor die avond, maar voor de rest van de week. Oeps. Beetje jammer, maar… wel weer een hele goede reden om een nieuwe hotspot te ‘ontdekken’. Na een kleine online zoektocht kwam ik uit bij ‘Hoender & Hop’, nog een nieuwe tent.

Bekijk bericht