Bloglovin'FacebookTwitterInstagram
19
jun

HEALTH: The Great Experience


 photo Desktop551.jpg

Het kostte ruim twee maanden om samen met Esmée een afspraak maken bij de nieuwe sportschool ‘Great‘ aan de Ruysdaelstraat in Amsterdam Oud-Zuid. Begin februari was de opening van Great en hoewel ze dus nog maar zo’n vier maanden bezig zijn, is het er al lekker druk. Great is geen doorsnee sportschool, wat Great anders maakt dan budget sportscholen zoals BasicFit en Fit4Free? Je kunt er voor kiezen om te trainen onder persoonlijke begeleiding van personal trainers, je kunt een fijne massage boeken en er zijn voedingscoaches aanwezig die je helpen met het vinden van een gezonde levensstijl. Afgelopen maandag heb ik alle drie deze ‘diensten’ mogen proberen.


Posted in Health
11
mrt

FOOD: Gojiberries / Mulberries / Incaberries


 photo DSC_5557.jpg

Vorige week berichte het Voedingscentrum dat je uit moet kijken voor superfoods. Hier is denk ik al genoeg over gezegd en geschreven. Natuurlijk moet je geen ‘dieet’ volgen waarin je alleen maar superfoods gebruikt, variatie en balans zijn wat mij (en met mij heel veel anderen) het belangrijkste. Ik eet regelmatig superfoods omdat ik ze lekker vind en omdat ik me er goed bij voel. Ik verwerk ze in mijn smoothies en havermout en eet regelmatig een handje bessen zoals goji bessen, moerbeien en inca bessen. Daarnaast ben ik ook van mening dat producten zoals avocado’s, verschillende noten, blauwe bessen, spinazie, broccoli en andere producten die je makkelijker in de supermarkt vindt, ook tot de categorie ‘superfoods’ behoren.

Vandaag wat meer over mijn favoriete besjes!


Posted in Health
11
jan

HEALTH: Good Morning!


 photo DSC_4615.jpg

Goedemorgen, goedemiddag, wat is het inmiddels? Als ik dit schrijf is het definitely een goedemorgen, want ik begon mijn dag zojuist met bovenstaand sapje en ik was meteen wakker. Ik heb mijn juicer weer gevonden en heb me afgelopen week heerlijk vermaakt met mijn goede vriend Mr. Juicy-Juicy. Vanmorgen maakte ik bovenstaande combinatie, met ananas, komkommer, appel en citroensap. Heerlijk verfrissend. Daarnaast vermindert ananas ontstekingen in je lichaam, komkommer zorgt voor een goede vochthuishouding, appels zijn een sterke antioxidant en de citroen zorgt ervoor dat de spijsvertering op gang wordt gebracht.


Posted in Health
12
dec

FOODIE: Chunky Chewy Oatmeal Raisin Cookies – A Healthy Update


 photo DSC_4400.jpg


Posted in Foodie, Health
8
dec

SUNDAY READING: De Voedselzandloper


 photo De_voedselzandloper.jpg

Ik denk dat iedereen nu het woord ‘voedselzandloper’ nu wel een keer gehoord moet hebben, het boek dat Vlaam Kris Verburgh een jaar geleden uitbracht heeft de nodige publiciteit gehad, en krijgt nog steeds de nodige publiciteit. En die publiciteit krijgt hij niet in de laatste plaats in de vorm van kritiek. Kris doet namelijk nogal wat heftige uitspraken, zo zouden veel Diabetes 2 patiënten kunnen genezen als ze alleen maar hun dieet aanpassen en zouden veel vormen van kanker voor een groot gedeelte voorkomen kunnen worden, als het dieet wordt aangepast. Zijn uitspraken hebben nogal wat stof doen opwaaien in de media en in de medische wereld, de Universiteit Antwerpen, waar de nu 27-jarige Kris magna cum laude afstudeerde in de geneeskunde, doet zelfs afstand van het boek.


Posted in Health, Sunday Reading