Bloglovin'FacebookTwitterInstagram
24
jan

LET’S TALK ABOUT: One month of living well


 photo IMG_7253.jpg

Het is vandaag precies vijf weken geleden dat ik voor het eerst in negen maanden op een weegschaal stond en bijna een hartverzakking kreeg. De afgelopen jaren had ik een aversie tegen weegschalen ontwikkeld, wat wisten zij nou… Ik had gewoon veel spieren. Dat ik steeds dichter bij de 70 kwam had heus niets te maken met mijn liefde pasta. Totdat mijn spijkerbroeken ineens écht niet lekker meer zaten, Francien op een weegschaal stond en boven de 70 woog en ik besefte dat het niet alleen maar pasta was dat ik naar binnen werkte. Ik kocht een weegschaal, deed mijn ogen dicht en ging er op staan.


Posted in Health
19
jun

HEALTH: The Great Experience


 photo Desktop551.jpg

Het kostte ruim twee maanden om samen met Esmée een afspraak maken bij de nieuwe sportschool ‘Great‘ aan de Ruysdaelstraat in Amsterdam Oud-Zuid. Begin februari was de opening van Great en hoewel ze dus nog maar zo’n vier maanden bezig zijn, is het er al lekker druk. Great is geen doorsnee sportschool, wat Great anders maakt dan budget sportscholen zoals BasicFit en Fit4Free? Je kunt er voor kiezen om te trainen onder persoonlijke begeleiding van personal trainers, je kunt een fijne massage boeken en er zijn voedingscoaches aanwezig die je helpen met het vinden van een gezonde levensstijl. Afgelopen maandag heb ik alle drie deze ‘diensten’ mogen proberen.


Posted in Health
11
mrt

FOOD: Gojiberries / Mulberries / Incaberries


 photo DSC_5557.jpg

Vorige week berichte het Voedingscentrum dat je uit moet kijken voor superfoods. Hier is denk ik al genoeg over gezegd en geschreven. Natuurlijk moet je geen ‘dieet’ volgen waarin je alleen maar superfoods gebruikt, variatie en balans zijn wat mij (en met mij heel veel anderen) het belangrijkste. Ik eet regelmatig superfoods omdat ik ze lekker vind en omdat ik me er goed bij voel. Ik verwerk ze in mijn smoothies en havermout en eet regelmatig een handje bessen zoals goji bessen, moerbeien en inca bessen. Daarnaast ben ik ook van mening dat producten zoals avocado’s, verschillende noten, blauwe bessen, spinazie, broccoli en andere producten die je makkelijker in de supermarkt vindt, ook tot de categorie ‘superfoods’ behoren.

Vandaag wat meer over mijn favoriete besjes!


Posted in Health
11
jan

HEALTH: Good Morning!


 photo DSC_4615.jpg

Goedemorgen, goedemiddag, wat is het inmiddels? Als ik dit schrijf is het definitely een goedemorgen, want ik begon mijn dag zojuist met bovenstaand sapje en ik was meteen wakker. Ik heb mijn juicer weer gevonden en heb me afgelopen week heerlijk vermaakt met mijn goede vriend Mr. Juicy-Juicy. Vanmorgen maakte ik bovenstaande combinatie, met ananas, komkommer, appel en citroensap. Heerlijk verfrissend. Daarnaast vermindert ananas ontstekingen in je lichaam, komkommer zorgt voor een goede vochthuishouding, appels zijn een sterke antioxidant en de citroen zorgt ervoor dat de spijsvertering op gang wordt gebracht.


Posted in Health
12
dec

FOODIE: Chunky Chewy Oatmeal Raisin Cookies – A Healthy Update


 photo DSC_4400.jpg


Posted in Foodie, Health