TUNE TUESDAY: April

 photo IMG_2881.jpg

Het voorjaar is aangebroken en dat is blijkbaar een teken voor heel voor artiesten om fijne muziek uit te brengen. Afgelopen maand had ik – in tegenstelling tot de afgelopen maanden – op vrijdag niets te klagen. Op vrijdag? Ja, New Music Friday, de dag dat wereldwijd de meeste nieuwe muziek wordt uitgebracht en de dag die op Spotify wekelijks gevierd wordt met een spiksplinternieuwe afspeellijst.

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: February

Normaal plaats ik mijn maandelijkse playlist altijd op de eerste dinsdag van de maand. Dat deed ik deze maand niet. Reden? Mijn playlist had nog niet de benodigde vijftien nieuwe nummers. Januari was een slome maand – qua nieuwe muziek. Of laat ik het beter zeggen, in januari kwam er niet veel nieuwe muziek uit waar ik super warm van werd. OK, het album van Rachel Platten en Sia werden gelanceerd, maar daar kan ik moeilijk een hele playlist mee vullen. Gelukkig is het door een beetje van februari te snoepen toch nog goed gekomen.

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: January

 photo Screen Shot 2016-01-02 at 16.04.57.png

Nieuw jaar, nieuwe muziek. Ik ben benieuwd of 2016 2015 kan overtreffen wat betreft nieuwe muziek. Want écht 2015 was een goed jaar voor de popmuziek liefhebber in mij. Alleen Taylor Swift bracht geen nieuw album uit, voor de rest deden al mijn favoriete artiesten waar ze goed in waren, fijne albums produceren. Maar dit jaar belooft ook best OK te worden. Zo lanceerde Rachel Platten (jeweetwel die van Fight Song) op 1 januari haar album en kunnen we later deze maand ook genieten van het nieuwe album van Sia! Verder heb ik goede hoop dat Taylor Swift eind dit jaar wel met een nieuw album komt. De afgelopen tien jaar bracht ze om de twee jaar in de herfst een nieuw album uit. Ik hoop dat ze die traditie voort zal zetten. Maar Taylor kennende zal ze daar de komende maanden nog niet veel over loslaten, dat wordt allemaal met een perfect marketingplan naar buiten gebracht.

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: Best of 2015 (II)

Vorige week deelde ik mijn top 10 met favoriete nummers van 2015 en vroeg ik jullie naar jullie favorieten van het afgelopen jaar. De stemmen zijn inmiddels geteld en de winnaar van de Annemerel.com song of the year 2015 is bekend. En de winnaar van de KEF M100 koptelefoon ook trouwens… tromgeroffel…

Bekijk bericht

TUNE TUESDAY: Christmas Carols

Sinterklaas is het land uit, dat is voor mij een teken dat ik legaal naar kerstliedjes mag gaan luisteren. Het was dit jaar niet heel lastig om te wachten hoor, met al die goede albums die de afgelopen maanden zijn uitgekomen. Er blijven slechts 24 uur in een dag zitten, waarvan ik er zo’n 8 probeer te slapen. Ik denk dat ik van de 16 uur die overblijft gemiddeld zo’n 10 uur per dag muziek luister. Met Spotify, iTunes (Taylor Swift en Adele) of mijn iPod Shuffle. Dat betekent dat ik op een dag 10 keer het album van Justin Bieber kan luisteren. Maar dan heb ik ook nog de albums van Ellie Goulding, Adele, Rhodes, Selena Gomez, One Direction en sinds vrijdag ook de nieuwe Coldplay en het debuutalbum van Troye Sivan. Oh en dan heb ik het nog niet eens over alle ‘losse’ nummers waar ik ‘verslaafd’ aan raak. Ik kan gerust tien keer achterelkaar hetzelfde nummer luisteren. Bottom line? So many great songs, so little time. Maar een goede kerstafspeellijst mag niet ontbreken.

Bekijk bericht