RUN BABY RUN: Berlin waits for no one!

 photo Desktop1205.jpg

Het is vandaag nog precies 60 dagen tot de Berlijn Marathon. Waar blijft de tijd. Herinner me er de volgende keer aan dat een marathon eind september lopen iets heel anders is dan een marathon lopen begin november. Het scheelt vijf weken om precies te zijn en dat is redelijk veel. Zeker als je bijna de hele maand juli in Italië zit.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Beat the heat

 photo Desktop869.jpg

Hardlopen in de zon, we dromen er van als we rennen door de stromende regen, of wanneer we doodvriezen in de winter. Maar als de zon dan eindelijk echt goed gaat schijnen (zoals NU!!!!!!!), is dat hardlopen in de zon toch anders dan we gedacht hadden. “Het is wel heel erg warm hè? En al dat zweet… Dorst!!! Ben ik de enige die in de zomer zoveel slomer is dan in de winter?”

Maar hardlopen in de zon kan ook heel fijn zijn. Als je bepaalde dingen maar goed onthoud. Anders kan hardlopen ook nog eens heel gevaarlijk zijn. Vooral als niet alleen de zon schijnt, maar het tegelijkertijd ook heel erg warm is. Als je je hier niet goed op voorbereid kun je je heel erg rot gaan voelen.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Things I learned during my 7-day morning running streak

 photo Desktop874.jpg
Afgelopen week liep ik iedere dag hard, als onderdeel van de helweek en dat ging eigenlijk best lekker. Het was mijn eerste week van mijn marathontraining en die trap ik nu dus af met een week van 76 kilometer. Normaal loop je – ik – dat soort afstanden pas in mijn laatste weken van de marathontraining, vlak voordat het taperen begint. Ik ben dan ook niet van plan om deze week weer precies hetzelfde te doen. Er kwamen nogal wat vragen op mijn hardloopfoto’s iedere ochtend en hoewel ik de meeste al op Instagram beantwoord heb, ga ik er in deze blog graag net iets dieper op in.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: Are you a sunrise or sunset runner?

 photo Desktop864.jpg

Lange tijd was ik een vroege ochtendloper. Ik liep graag voor mijn ontbijt en kon er dan de rest van de dag lekker tegenaan. Maar vorig jaar zomer veranderde ik in een avondloper, toen ik de prachtige zonsondergangen ontdekte. In de winter loop ik liever niet ‘s avonds, want dan is het mij te donker. Afgelopen winter liep ik vaak midden op de dag (hoe fijn is het dat ik dat met mijn werk vaak ook gewoon kan doen!), maar sinds maart heb ik mijn hardloopavontuurtjes weer naar het avonduur verplaatst. Deze week doe ik de Helweek (dat zal je vast niet ontgaan zijn) en is het de bedoeling dat ik ‘s ochtends ren. Om vijf uur ‘s ochtends om precies te zijn, meteen na het opstaan. Ik heb er als ik dit schrijf twee ochtendruns opzitten en wil graag de voor en nadelen van ‘s ochtends en ‘s avonds rennen met jullie delen.

Bekijk bericht

RUN BABY RUN: The Royal One

 photo Desktop837.jpg

Ik had geen zin in mijn hardloopwedstrijd gisteren. En daar had ik meerdere redenen voor… Wat ik ook weer geleerd heb, dat je zonder motivatie niet erg ver komt. Zeker niet als het niet vanzelf gaat.

Bekijk bericht