FOOD: Aspergesoep

 photo Desktop824.jpg
Mijn moeder ging weer voor mij de keuken in en maakte een heerlijke aspergesoep. Dit keer heb ik hem wél zelf mogen proeven en geloof me, hij is lekker.

Bekijk bericht

THE LIST: 10 Food Confessions

 photo Desktop727.jpg

Vorige week werd ik door de lieftallige Claartje van Foodness.nl getagd om tien geheimen op gebied van voedsel te delen. Nu heb ik niet echt geheimen. Na twaalf jaar bloggen heb ik weinig dingen meer die ik niet ooit al een keer gedeeld heb. Wat kan ik zeggen, ik deel graag mijn eigenaardigheden. Toch heb ik tien feitjes voor jullie op een rijtje weten te zetten.

Bekijk bericht

FOOD: My grocery list

 photo DSC_0518.jpg

Boodschappen doen kostte me de eerste maanden dat ik alleen woonde héél veel tijd (en geld). Ik verdwaalde niet alleen in de Albert Heijn XL, ik wist ook nooit zo goed wat ik moest kopen. Uiteindelijk zat mijn karretje vaak voller met zakken chips, Oreo’s en cola dan met versproducten. En als ik versproducten kocht, dan kocht ik altijd maar wat, om ze vervolgens een week later allemaal weer in de prullenbak te gooien, omdat ik ze niet gebruikt had. Inmiddels is boodschappen doen een stuk minder tijdrovend en kostbaar.

Bekijk bericht

FOOD: Pasta Tuna

 photo pasta met tonijn.jpg

Ik hou van pasta’s met roomsauzen. Pasta carbonara, pasta met een champignon roomsaus, of iets met room en pesto en kip… Je kunt me er voor wakker maken. En weet je wat het ‘erge’ is? Van dit soort pasta’s krijg ik, hoe machtig en vullend ze ook zijn, nooit genoeg. Na één bord denk ik ‘MEER’ en na mijn tweede bord denk ik, ‘ik heb nu al zoveel gegeten, dan maakt die derde keer opscheppen ook niet meer uit’. Kijk en daar gaat het dus fout, zeker als je dat meerdere keren per week doet.

Bekijk bericht

FOOD: Acqua cotta

 photo acqua-cotta.jpg

Acqua cotta, ook wel Toscaanse Herderssoep genoemd, omdat herders in Toscane deze soep oorspronkelijk maakten. Overdag hoedden zij hun dieren en verzamelden ze alle eetbare groenten en kruiden, ‘s avonds maakten ze boven een kampvuur deze soep. Ik verzin het niet, dit staat allemaal geschreven op de deksel van de Acqua Cotta soep van de “Kleinste Soepfabriek”, daardoor heb ik ook voor het eerst kennisgemaakt met deze heerlijke soep. Nadat ik aan mijn vijfde blikje soep begon bedacht ik dat ik de soep misschien ook wel gewoon zelf kon maken. En zo geschiedde, ik kocht alle ingrediënten die op de deksel vermeld stonden en ben aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.

Bekijk bericht