THE LIST: Redenen waarom ik blog

 photo IMG_2228.jpg

In interviews wordt me steevast gevraagd waarom ik blog. Wat wil ik eigenlijk met mijn blog bereiken. Ik begin dan altijd een klein beetje te stotteren, want een mooi antwoord op deze vraag heb ik eigenlijk nog nooit voor mezelf geformuleerd. Het is allemaal een beetje vanzelf gegaan. “Oh, dus het is je gewoon een beetje overkomen….” Nee dat ook niet echt, denk ik… Overkomen klinkt als “Je hebt er eigenlijk niets voor hoeven doen” en dat is natuurlijk ook weer niet helemaal de waarheid.

Bekijk bericht

THE LIST: Dingen die je nooit meer op mijn blog zal zien

 photo Desktop2439.jpg

In een poging om ge├»nspireerd te raken voor nieuwe blogs, besloot ik mijn voorjaarsblogs uit 2011 en 2012 nog eens te bekijken. Waar schreef ik toen eigenlijk over? Waar vulde ik mijn blog mee? Was dat dan zoveel leuker, origineler en meer afwisselend dan de afgelopen maanden? Wat ik vond was niet altijd even fraai. Regelmatig dacht ik… what was I thinking? Vijf jaar geleden vond ik het namelijk nog leuk om te experimenteren met kleding. Dat vind ik nog steeds wel leuk, alleen het mooie van ouder worden is dat je op een gegeven moment wel een klein beetje weet waar wel en waar niet mee te experimenteren, zodat het – hopelijk – iets minder pijnlijk is om over vijf jaar te bekijken. Maar ik hield niet alleen van experimenteren met kleding, ik knalde ook overal het Earlybird filter van Instagram overheen, of een nog veel lelijker filter van mijn iPhone. En ik was een ster in eten ontzettend onsmakelijk op de foto zetten. Benieuwd? Ik zet de pareltjes uit mijn verleden graag voor je op een rijtje en ik beloof je, dit ga je niet meer op mijn blog terugvinden.

Bekijk bericht

THE LIST: Waarom wandelen het nieuwe hardlopen is

 photo IMG_4955.jpg

Ik begin wandelen steeds meer te waarderen. Ik klink misschien als een suffe oude oma (ben ik stiekem ook wel, ik verkies niet voor niets regelmatig Netflix boven een avondje buiten de deur), maar wandelen is echt rustgevend en fijn. Moet ik jou nog overtuigen om de wandelschoenen aan te trekken? Ik heb tien redenen voor je.

Bekijk bericht

THE LIST: Why I love spring cleaning

Vorig jaar werd ik gedwongen tot een Spring Cleaning eind maart. Of nou ja, gedwongen is misschien een beetje overdreven. Maar ik kreeg Jet van Amayzine over de vloer, ze ging in mijn kastjes en kledingkast kijken, nou ja dan wil je natuurlijk niet overkomen als een ontzettende slons die haar huis nooit schoonmaakt. Dit jaar kwam er niemand over de vloer die de innerlijke huisvrouw in mij naar boven bracht, dit keer kwamen de lente kriebels gewoon volledig vanuit mezelf. Ik heb vandaag de hele dag opgeruimd en voel me meer dan voldaan. Tijdens het opruimen bedacht ik me waarom iedereen een hele dag opruimen in zou moeten lassen.

Bekijk bericht